BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, March 8, 2010

Cerita Setahun sebelum ---->preparation tak sampai 10%


Dalam sedar tak sedar dah hampir 3 bulan dah ikatan @~~cincin emas dijari@~~ i ni dengan my dear (mr.isnawawi tu)..dan setelah dipersetujui i'allah dalam bulan march 2011 kami akan diijabkabulkan..sepatutnya perancangan kami nak ada kan pada dec2010 tapi memandangkan terlalu ramai plak kenalan bride-to-be yang akan langsungkan majlis diorang pada bulan tu..dan...sebab yang paling penting kaum kerabatku ramai di Kelantan(musim hujan banjir so ramai yang tak boleh tinggal rumah..kesian)

so the real story is??? sebenarnya jiwa i ni tak tenteram sangat la bile nak memikirkan ape yang patut dibuat dalam masa setahun ni...PREPS???? hmmmm rase2nye mmg 10% pon tak sampai lagi...huhhh malas nak pikir..dalam pikiran i ni terasa lambat la lagi hari kejadian tu..tapi...bakal mak mertuaku selalu cakap yang tempoh setahun tu tak lama,macam2 nak buat...so tunang i ni pon bergegas2 la sibuk2 push i itu dan ini...hehe kalau dua2 diam jawabnye sebulan nak majlis pon i tak kan prepare ape2 pon hehe thanks mom...bukan tak excited tapi seriously i jenis yang malas..kalau boleh nak semua org lain yang uruskan..hmmm bahagianya idup..

Dalam malas2 tu i pon g la rajinkan diri mendaftar nama sebagai salah seorang calon @~~KURSU KAHWIN @~~ di Majlis Agama Islam Kuching..ape yang best nyer kursus kawen disarawak ni Free lagi sekarang tak macam disemenanjung...syukur..jimat la duit i ni..so satu perkara wajib dah settle cuma tunggu nak attend pada 12&13 mei nanti..

@~~Baju nikah @~~??? sib baik dalam hantaran tunang hari tu dah ade kain tuk baju nikah..so yang memeningkan kepala sekarang i kena pikir design ape nak buat n nak antar kat tailor mane?? hmmmm tentang design i prefer lagi baju kurung moden nampak simple dan ayu je kan..tapi lace i nak sampai betis..WOW!!! hhmmmmm (sambil pejam mata berangan) . Tailor plak my dear dah sebulat suara nak antar kat Butik Harrison kat area depan Sogo tu..tapi tu decide later..boleh usha2 butik lain lagi kan bandingkan harga n kualiti jahitan..ohhhh takutnyerrrr!!!!! takut..tapi my dear agak releks je coz die sentiasa ikut je ape yang i kate hehe..

AND NOW!!!!! i yang over2 excited nak uruskan our romantic moment ni hehe... mane taknyer...minggu ni i balik semenjung n ape yang i nak sgt buat ialah my dear dah pon buat appointment dengan bakal our photographer iaitu encik Qayyum yang bakal i lantik untuk our @~~Pre-wedding @~~!!! auuuuwwwww!!! sonok sangat2 la...actually mr.qayyum ni member my dear waktu study dulu..tuk details story pasal ni i akan kongsi nanti k.so maybe sabtu atau ahad kami berjumpe dengan mr qayyum tuk discuss about our pre wedding ni merangkap untuk majlis kami nanti..

maknenye setakat @~~8 march 2010 @~~  sebelum moment yang indah tu perkara yang i perlu settle kan :-



1. Baju Nikah           @~~     nak hantar p tailor 
2. Kursus Kawen     @~~     attend 12 & 13 mei 2010
3. Kumpul Duit         @ ~~    perkara yang sangat wajib
4. Andaman              @~~   dah ade yang berkenan tapi belum book
5. Pre-Wedding       @~~ dah ade calon tp belum book                                    

4 comments:

asniza said...

setahun mmg mcm lama tp bile da tibe ms rasa kejap je..

salfaizura said...

iye la jaja..tu yang mak a.awie selalu bising tu...bile tgk2 checklist baru la tau perkara2 yang perlu disettlekan awl..hmmm takut la plak

PurPLe LaDy said...

good2. rancang setahun awl mmg bgs.. jgn jd mcm i.. smpi skrg x settle...huhu

salfaizura said...

yela skang pon act i ngah pening tak tau nak buat yang mane dulu sebenarnye..bl u nak kawen ni si purple lady?? ingat jemput k kite kan dekat je hehe