BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, March 9, 2010

Cerita Setahun Sebelum @~~pemilihan pelaminku~~@


Semenjak dua menjak ni entah ape semangat yang dah rasuk i sampai i tak henti2 untuk mencari idea untuk my W-day nanti..susah jugak rupanya nak merancang sebuah majlis perkahwinan..mana tak nye kalau boleh kite mesti nak @~~majlis gilang gemilang @~~ yang memberi seribu makna dalam hidup kite ni berjalan dengan lancar dan sempurna. 

Entry kali ni i nak share n minta pendapat u all pasal @~~pemilihan pelamin@~~..Buat pengetahuan reader semua majlis yang bakal i langsungkan ni adalah di dewan bcoz my future husband adalah seorang pegawai beruniform.Ni la yang membuatkan i bertambah pening kepala terutama dalam pemilihan warna baju persandingan i ni nanti. Bak kate die " lagi senang uniform abg warna putih senang nak matching semua warna" tapi bg i yang cerewet ni yang tu la yg wat lagi pening kepala coz terpakse memikirkan warna ape yang i nak pakai nanti samada purple?? merah?? pink?? hijau?? haaa kalau uniform die warna merah ke senang sikit kan i kene la pakai merah jugak..so i ambil keputusan nak g fitting je semua baju kat butik nanti..but i lebih prefer baju bertemakan warna putih dengan tambahan bunga atau labuci2 yang berwarna merah.just simple colour but nice..and pengapit n family i nanti kena la pakai baju berwarna merah..baru la naik seri nanti dan nampak meriah.

 Tapi tang pelamin tu plak semesti nya i nak yang sesuai dengan saiz dewan tu nanti..pelamin mestilah besar dan decoration yang memenuhi ruang di atas pentas..warna tu i tak pikir lagi coz i nak decide selepas memilih warna baju nanti..huh banyak benda lagi nak pikir ni..cita2 i ni nak duduk atas kerusi yang besar dan tingginya melepasi paras kepala pengantin berwarna putih. Kalau baju yang i pilih nanti putih berbunga merah maka dibelakang i nanti tirai berwarna merah..so tema merah+putih??? wow cantik jugak tu..hope vendor i tu ade la semua pakaj yang i idamkan ni...untuk menggambarkan pelamin impian i ni i pon search la google..mmg cantek..ni la pelamin impianku..tapi tak la sama dengan ape yang i nak ..lebih kurang la..

sumber google

@~~tengok betapa simple tapi cantik kan..cube u all bayangkan kalau latar belakang tirai belakang pengantin tu berwarna merah..bunga ditengah2 tu dibiarkan berwarna krim macam tu..waaahhh cantik...kerusi tu plak dah mmg macam yang i nak tu...k tgk yang bawah ni plak@~~

 
 sumber google

@~~ haaa yang ni pon i berkenan sangat2 la coz kerusi tu mmg exactly macam yang i nak..lebih kepada tema english ..tapi i tak minat coz nampak agak kecil tak sesuai coz akan menampakkan dinding2 dewan nanti...pe pon balik semenanjung hujung minggu ni i akan try pergi ke butik untuk mendapatkan idea lagi..kalau boleh (hehe nak tambah lagi ni.) i nak dipelamin i nanti ade kristal2 yang akan berjurai-juraian atau bergayut2..nampak sweet sangat...ok tak reader semua???~~@
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@



4 comments:

asniza said...

kawen kat dewan?goshhh...nk VIP table!!auwww

salfaizura said...

hehe byk la nak VIP table konon..ntah datang entah tidak kamu tu jaja ...wekS!!! nak VIP table blh..tapi bw hadiah yang paling besar ok???

asniza said...

cnfm dtg!gile tak dtg??ishh..hr tu da terlepas bertunang.ur wedding wajib la menghadirkan diri :)
alaa..VIP laaaa..plssssss

salfaizura said...

haha...giler punyer kipas ni....baik lah nnti org reserve kan la 1 table tuk jaja duduk ngan PM hehe