BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, February 9, 2010

::Jelajah Bumi Kenyalang @ Gua Angin+Sarikin::

Meh nak story cket..actually details from Ezlife Story nyer blog(budak ni pemalas tul nak taip lebeh2..bukan bayar pon) sure la reader nak tau ape yang berlaku+ape perasaan+ape yang kami dapat..so lets start!

Acara ni bukan lah perlukan perancangan yang lama..i think bout 2days bfore i n semet2 memplan nak g sarikin ni..n nak lebih kecoh or gempak or ramai so we all pon tak ketinggalan lah tuk mengajak si ily n dayah tuk bersama2 memeriahkan majlis..dalam hati i ni berbunga2 lah hati dengan beranggapan sure ily yang drive coz die tau jalan tapi malangnye anggapan ku hancus!!! ceh..opss!!! nanti lu...cite satu persatu k...

Dalam jam 5.45 pagi jam i berbunyi....awalkan?? mane tak nyer..bersemangat nak g jalan2...then i pon mandi solat n siap2 packing baju (kononnyer nak mandi air terjun hehe)...bile ready around 7.00 o'clock  i pon start enjin (kami gerak 2 kete) terus menuju ke hadapan Pizza Hut berdekatan ngan umah ily (coz menurut kate diela ily n dayah menunggu disitu) hampeh! sah tak bangun tido lagi budak ni...aishhhh!! g la amek diorang kat umah..sib baik dekat...(upe-upenye si mat ni bangun lambat akibat FB sampai pagi)..so 7.00 lebih jugak kami gerak ke Sarikin yang mengambil masa lebih kurang 1 jam jugak dari tempat kami tggal di Stampin..

Dalam perjalanan kami sgt heppy bercerita itu dan ini...menyanyi2 sakan macam kelab malam so perjalanan tak la di rasakan jauh sangat...

Dalam kul 8 lebih kami dah pon sampai di Sarikin...oooo baru la ku tahu rupe Sarikin itu...itu lah Syurga BERSHOPING!!!! tapi kami tak lame kat ctu coz cuaca sangat panas.....ade la beli ckit2 je...

Haaaa sampai la part yang paling best..kami menuju ke Gua Angin atau dalam Bahasa Inggerisnyer Wind Cave yang terletak hanya beberapa kilometer je dari Pasar Sarikin tu...jom layan gambo2 ni k...



 Fokus mendengar penjelasan dari salah sorang Guider kat National Park ni

posing dulu sebelum masuk ke dalam gua...

Pengembaraan bermule!!!! hehe...kelihatan dari kiri dayah,mira, kak rin, me n bb..yang agak2 tak nampak kat belakang tu diela ,ida  n ily...(pic ke tiga)

cube tengok ape yang kami pakai untuk masuk gua??? hahaha macam tak sesuai jek...macam nak g tengok wayang je kan..hehe..i just wear kasut jalan2 je..nope sport shoe

 
setiap tempat muke2 ni je bergambo...haha sampai kene sound hehe

kami lagi...(yele mesti lah kami je mane de orang lain dah kat ctu!!!)

sebenarnye banyak lagi gambo nak upload tapi tempoh untuk mengupload terlalu lah lame..so if ade mase nanti i janji akan upload lagi k...so pas kitorang kuar dari gua ni g pulak makan burger kat kedai tepi sungai...lapar giler mase tu tau coz bayangkan lah kami tak makan sejak dari kuar umah lagi tau...dasyat shgg..habis burger + rojak kitorang bedal...haaa yang kelakarnye beriya lah bawa baju persalinan kononnye dapat mand sungai...ape yang jadi???? air sungai banyak sgt..tak berani la plak...so kami just snap2 pic je la....APE YANG PENTING??? KAMI SUME HEPPY + PENAT sangat..balik tu g plak rayap kat batu tujuh..huh natijah nye??? i bangun hampir kul 12tghari keesokannya..sib baik hari ahad...giler punye penat...

5 comments:

PurPLe LaDy said...

aiks, u buat ape kat kuching? or mmg org kuching? konpius

salfaizura said...

sik...sy keje di simpang 3 kuching..baru je tak sampai setahun lagi pon..u duk kuching kat ne ek??

eazlye said...

nk saLah kaN akuh Lar yerk...??
saLah kan jiMMy r, sbb x keJot aKuh wei..hahaha

PurPLe LaDy said...

ooohhh yeke. jauh nye keje sampai kat kuching. hehe. i duk kuching kat petra jaya area. kat taman aichi. hee

salfaizura said...

ily:a'aah yela tu..macam la jimmy tu paham ko nak bgn kul bape kan..

purple lady: ooo petra jaya ek..dekat je la..bg la no fon blh la kite jumpe kat spring ke..tak salah kan tambah kenalan heh