BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, February 2, 2010

::Gara-gara email ku tersengeh cam kerang busuk::

Actually email ni datang nyer dari my housemate ketika i ngah bosan giler kat opis..bukan tak de kerja tapi saje je i malas nak buat...so bile baca email yang dihantarkan ni..i pon tersengeh2 macam kerang busuk sorang2..hmmm peduli la org sekeliling nak kate i ni giler ke ape janji i tak bosan setelah membaca email itu..n hidup i ceria kembali...layaannnnn
Jepun terkenal dengan budaya sopan santun dan pemalunya sejak zaman berzaman lagi... masyarakat mereka tidak akan memanggil seseorang yang meraka tidak kenal dengan perkataan yang kasar2.. hanya orang yang kenal rapat sahaja layak untuk memanggil nama sebenar seseorang itu.. mereka banyak menggunakan nama timang-timangan atau gelaran untuk orang yang mereka baru kenali.. biasanya gelaran tersebut akan berkaitan dengan sifat seseorang tersebut.. di wah ni di senaraikan sedikit gelaran2 tersebut sebagai panduan kita semua.. 01. Yang pemarah - KEIJI CACIMAKI 02. Yang suka berjimat - SAYORI 05. Yang suka layan blues - APO NADIKATO 06. Yang suka belajar - ASHIKO ULANGKAJI 07. Yang kerap bikin kacau - WAKASI HURUHARASUKAMURA 03. Yang bisu - KIETA TADASORA 04. Yang suka makan nasi - NANACHI KASIBANYA 08. Yang sangat kedekut - MATIMATI TAMOKASI 09. Yang suka sangat tidur - ICHIBAN TIDOMATI 10. Yang suka mengintai - HINTAI AKOSUKA 11. Yang tua - TARAGIGI PADAMOKA 12. Yang kena tinggal bini - SUSAHATI BINILARI 13. Yang suka merempit - SAJA CARIMATI 14. Yang Lembab - AYUMI SIPUTBABI

2 comments:

asniza said...

wehhh..lawak gila!!!ahahahaha.rasa nk jatuh dr kerusi bc menatang tuh :D

salfaizura said...

tau takpe...org baca berulang kali pon rase nak tergelak tergolek2...haha..kreatif betul kan org yang wat email tu..hahaha