BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, December 30, 2009

My engagement : Part 3

HARI KEJADIAN 26 DECEMBER 2009 pagi2 lagi dah bangun...siap umah lagi touch up ape yang patut..adik2 sibuk kemas khemah pasang meja, orang2 kampung yang setia dah pon datang untuk menolong umi memasak...antara menu yang akan di hidang nanti ialah NASI PUTIH+ AYAM MASAK MERAH+DAGING KERUTUK+ACAR TIMUN NENAS+IKAN MASIN+ULAM SALAD THAI+ULAM RAJA + SAMBAL BELACAN...dessert plak BUAH OREN + AGAR2 SIRAP + AGAR2 LAICI + BUBUR PULUT HITAM..mmmmtapi banyak dari air tangan umi ku tercinta... jam 10.00am perut dah tak tahan dah berbunyi2...ajak shida n liza breakfast same2 menu bihun goreng n nasi lemak..(padahal mandi pon belum tu hehe..lapar sgt dah) jamah la sepinggan bihun + teh O panas... PUKUL 12pm my photographer dah pon sampai...suh diorang makan dulu la takut nanti kebulur plak bile ngah snap2...sedar2 dah lambat ni i pon hayun kan kaki ke bilik air untuk mandi..(haha lewat giler) pas mandi duk releks2 dalam bilik dulu,...tepat 12.30pm kak nazirah sampai..haaa make up session la....HASILNYE?????hmmmm i like...so while waiting for the rombongan i pon snap la pic banyak2..tapi pic ni sume dari hp i je..so quality tak bape nak elok la k,...yang cantek maseh pada camera man..LAYANNNNNN. bergambo jap ngan ina n shida antara tetamu yang terawal sekali.. ngan shida yang ngah menunggu turn nak naik pelamin ahaha..jgn marah ye shidazalina yang setia menunggu ketika sesi make up + make over hahah yatie n angah yang sporting..yatie adalah my best frend n die la 1st sekali tau yang i ni nak bertunang...bergambo dulu ngan hantaran yang bakal di beri kan pada rombongan pihak lelaki..tapi hmmmm blurrrbakul buah yang sangat comel...tap buah yang i beli sume besar2..so tak dapat la i nak put all inside... ni plak kek garfield ..seramai 10 ekor anak garfield yang sedang tido dalam kotak tu huhu cumel...agak malu nak senyum la plak hehe...bile la rombongan nak sampai ni... sambung lagi la bergambo dalam bilik...haa ni la antara sahabat2 ku yang memeriahkan n mengecohkan majlis i ni...tanpa korang sure majlis ni suram tau hehe thx korang sume ohh umi...terima kaseh banyak2..orang tau umi la manusia yang paling penat masa majlis tu...org sayang umi muah ngan kak lang yang bakal bergelar PUAN pada 5/6/2010.. pic ni i sgt2 suke..tak tau nape..mgkin coz nampak sgt ceriangan yatie n mai..mai saggup ponteng kerja semata2 datang majlis i ni..thx mai..muah antara foto gedik kami..tapi banyak lagi tau..nanti entry seterusnye i upload k hmmm lame betul tggu rombongan...my dear msg dah sampai kat batu caves umah kakak teh..tapi tggu2 tak jugak muncul...i kol tanye my dear cakap dah nak gerak..huhhhh jantung i berdegup kencang... nak tau ape jadi lagi???????? haaaaa tunggu entry seterusnye dalam My Engagement : Part 4 ok

11 comments:

kak ayu said...

zura chayank yg sgt cntek setelah di make over...nape kntrol snym? haha. nk jd sopan le tu:p thx ye dh upload gmbr. dpt tgk dh=)

salfaizura said...

kak ayu ni...mane de cntrol la..jahat..tu coz make up berat hahaha..org mmg sopan kan kak hehe..ok nanti org upload lagi..byk lagi tu..so slalu2 la tgk blog org k

Shamz The Ordinary Person said...

akak...wahh..akak...akak punya tunang besh r yehh...suami sapa laaa yg beruntung dpt akak eh...da la chume...kih3..=)

Shamz The Ordinary Person said...

akak...wahh..akak...akak punya tunang besh r yehh...suami sapa laaa yg beruntung dpt akak eh...da la chume...kih3..=)

salfaizura said...

ye la tu shamz..bese2 je la...mesti la tunang akak tu yang bertuah kih kih

PurPLe LaDy said...

nice tiara!!!!!!!

your baju pon and bunga tangan juga! tempah sendiri ke?

Shamz The Ordinary Person said...

haha..kak...setelah meneliti dan mempebesarkan mata yg besar...ada salah sowg kt pic neyh mengingatkan saya ngan awek sy...cm nk iras2...hahaha.... gmbr akak twos x pndang...hak3...guwo jer...=)

salfaizura said...

to purple lady : tu sume my mak andam tu yang urus..die yg provide everything..she's very sporting..hehe kak nazirah from balqis bridal butik..so for ur wedding u can try ask her..i promise she can try to make ur wedding BOMB!!! haha

salfaizura said...

shmz : sape minah tu shamz?? which one?? hmmm sampai ati terus tak nengok pic akak ye...hey add la FB akak email : puteri_akashah86@yahoo.com

PurPLe LaDy said...

ic.. and she is based in? selangor? or KL?

salfaizura said...

selangor...u kat mane?? kuching??