BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, October 11, 2009

"AkU PutERi SanTuBong"

hai all...... hmm dah lame betul rase nye i tak update blog ni...sib baik tak berkulat haha tapi nak wat camne i betul2 bz recently. now keje audit pon hampir siap just tggl nak wat report je lagi..hoooray!!! k la tak nak bebel lame la... berbalik kepada my title di atas...i rase cukup2 bertuah kerane terpilih untuk jadi PUTERI SANTUBONG untuk persembahan kebudayaan sempena "HARI AUDIT SEMALAYSIA" mggu lepas..negeri sabah dan sarawak saja yg terpilih untuk perform..i rase bertuah bukan ape sebenarnye mmg teringin sangat pakai baju2 kebudayaan org sarawak yg unik ni..lastly i dapat jugak peluang ni n terpilih untuk pakai pakaian iban..hUH Memang berat accessory die... k la ape kate u oll tgk je la pic2 di bawah ni k...LAYANNNN... ni nak g wisma Darul Iman untuk sesi rehearsal pada malam jumaat...sesi rehearsal bermule....macam2 aksibergambo dulu..ni la artis2 yang menjayakan persembahan puteri santubong...cewahinilah aksi kami atas pentas....pic ni menunjukkan puteri santubong yg sedang menenun kain di malam hari dan puteri sejinjang yang sedang menumbuk padi di siang hari... persembahan yang kami buat ni adalah sketsa nyanyian dan tarian lagu "Puteri Santubong" dan lagu "Inilan kenai" yang bermaksud selamat datang..lagu "inilan kenai ni kami nyanyi dalam 3 dialek iaitu dialek bidayuh, iban n Orang Ulu..tp secara jujur makne untuk setiap ayat lagu "inilan kenai" ni i sepatah haram pon tak paham haha..hentam saje la.. pengalaman ni mmg best..mane tak nye 1st time i perform depan VIP tau..ade menteri besar terengganu , ketua audit negara iaitu Tan sri Datuk Ambrin Bin Buang n timb nye iaitu Datuk azizah...huh gugur jugak jantung ni berdebar2 tapi ntah macam mane waktu di atas pentas i langsung tak gementar plak..tu yg pelik tu..siap terjenguk2 waktu menari tu punye nak tengok secara live muke menteri besar terengganu..mungkin becoz of spirit puteri santubong dah mengalir dalam badan i hehe..poyo jerk yang paling syok nye sepanjang majlis ni i rase macam artis tau..ade saje org nak bergambo..hehe mybe di sebabkan costum yang i pakai waktu ni sgt unik n menarik..so i relakan je la org tarik sane sini bergambo..ohh lupe plak i nak mention sape "puteri Sejinjang" kan..watak "puteri sejinjang di pegang oleh my fren iaitu Catherlida..minah ni giler2 sikit hehe ups... so di simpulkan di sini..sepanjang mggu lepas i very2 tired bcoz of aktiviti ni..selama 4 hari kami di terengganu n penuh ngan aktiviti sukan n perasmian Hari audit semalaysia..penat bukan kepalang coz i join team netball n persembahan..yang syoknyer coz dapat jumpe ngan member2 audit dari pelusuk negeri dari perlis sampaila ke sabah.. k la cau cin cau.... eh tak habis lagi...walaupun penat tapi i tetap hepy, buktinye tengok la pic di bawah ni..(cube tgk betul2 pic bwh ni...mata ku....?????)

2 comments:

♥m!ss fe3rA♥ said...

amboi kak zura..
x dpt menari kt 9th..
nari kt sane lak ek??
nie kalo krol tau bangge die beks ank murd nari kt swakk..;)
hehe

salfaizura said...

hehe yola tu pera...takut akak ngan die selipar akak yang kena baling tu yg akak quit tu haha