BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, August 3, 2009

1st SaLaRy....hadiahkan untuk diri sendiri

haa ni nak story ckit bout my 1st salary....mane g? coz i dapat 1st gaji on 23rd july n dapat plak dua bulan berturut2 (tertunggak) haa byk la ade la dalam RM5+++.++..nak jadi kan cite...I TEKAD NAK BELI SESUATU UNTUK DIRI SENDIRI...(sebagai pembakar semangat untuk rajin bekerja sebanarnye..) 1st i beli beg yg warna warni ni...sweet...n i rase selesa bw beg ni coz selimpang je tak payah nak pegang...cantik kan???? hihi pic ni i snap waktu nak antar my hosuemate ke airport n g shoping kat The Spring ( belakang my opis)..kalau u all nak tau di sarawak ni antara shoping kompleks yang terbaru n agak famous The Spring n Boulervard mall(tak tau la nak eja hentam je la) haa...pas hantar my housemate g airport i pon mule kan acara shoping di the spring..dan ini lah hasilnye...i tangkap sepasang heel Carlo Rino yang comel sweet n sgt2 i cayang..box die plak cantik..boleh jadi beg..jangan wat beg tangan sudah lah hehe then i pergi plak kat side jual perfume....ni yang i dapat...rantai comel...tapi i tak beli yang ini...ni sales girl tu bagi free coz i beli perfume TOMMY GIRL..puas i pusing semua booth yg jual perfume tau..1stly i prefer ESTEE Lauder pas cium cikit i pergi plak booth Chanel cium lagi..n akhirnye i pening..sib baik sales girl tu bg i hidu coffee beAN.,kalau tak pengsan la i.. last2 yang ni jugak yang telah memikat hati i...haruman nye memukau..best..n dapat plak tester Dreaming Perfume yang kotak kecik merah tu...best gak bau nyer...next time la i beli yg tu.. TAPI..hadiah yang paling berharga n paling mahal jugak la yang i beli tuk diri sendiri menggunakan my 1st salary ni adalah handphone SONY ERICSSON G705..i suke design die yang comel..slide plak tu..solid..best... Tengok tu...cute kan siap ade mickey lagi...ni i beli di Wisma Seberkas (kalau kat semenanjung wisma ni macam Low Yat la..macam2 ade dari hp, pc n mcm2 la)..sebelum beli i dah usha terlebih dahulu kat internet..so bl dah sgt2 berkenan i pon decide tangkap je la..SO DUIT YANG I LABORKAN UNTUK MY 1ST SALARY NAMPAK JUGAK LA HASILNYE KAN???? HIHI kESimPulaN nYE i dah lebih BersEmangat nak kerja...(hehe yeke??) pasni boleh beli sesuatu yang lebih BEST lagi....CaiYok!

2 comments:

SHINA said...

Shoppeng sakan nooo... ingat simpan duit utk kawin mak cik oii..
BTW, kasut Carlo rino kita sama & serupa la... kuang3x... saiz je x sama.. hati2 jgn bg org terpijak sbb hiasan crum atas kasut tu amatlah mdah tercabut...

salfaizura said...

hehe camne lah blh same kan...ala nak merasa gaji pertama ape la salahnye berbelanja lebih sikit kan