BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, February 11, 2011

8 Tips untuk Outdoor Photoshoot

Adalah diingatkan bahawa tips ini adalah berdasarkan pengalaman i sendiri dan i rasa ianya sesuai untuk semua bakal pengantin yang akan merasai sendiri keseronokan, keletihan dan kenikmatan ketika berphotoshoot :) 

sharing is caring ....

  •  Jangan lupe makan dulu nanti lapar susah nak senyum

  • Jangan lupe bawa selipar (selipar jepun lagi best) senang tak sakit kaki untuk ke lokasi shoot yang berbagai-bagai (berbatu-batu) kaki pon tak la melecet.

  • Jangan lupe bawa air mineral at least nanti haus lebih-lebih lagi musim panas.

  • Jangan lupe bawa adik, abang or kawan untuk buat video shoot. Sangat best bila tengok semula gelagat kite ketika di arah itu ini oleh fotografer. Sure gelak sendiri.(Boleh di jadikan video sebalik tabir)

  • kalau nak suruh adik, abang or kawan snap pic jangan biarkan flash kamera digunakan kerana takut mengganggu hasil kerja fotografer kite.
  • Jangan degil dengan arahan fotogfer, buat aje apa yang disuruh

  • Sentiasa senyum kerana fotografer or assistant fotografer sentiasa nak gambar candid kite ngeee takut terbuat aksi-aksi yang terlampau kan
  • Last sekali jangan lupe bawa compact powder k..and lebih elok lagi jika bawa span yang mak andam bagi tu supaya muke kamu tak la berkilat macam cermin.

2 comments:

mE said...

baik...hehe akan diikuti tips tersebut :)

salfaizura said...

ok me.. ikut jangan tak ikut ye hehe