BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, October 9, 2010

::Kasut Nikah: Perlu atau Tidak??::

Sumber dari Google

Topik yang cakap hari ni adalah berkaitan dengan kasut nikah. Perlu atau tidak perlu kasut nikah untuk majlis akad nikah i nanti?? soalan ini lah yang bermain-main di fikiran i sejak dua tiga hari ni. Tapi  my heart kuat mengatakan bahawa ianya adalah tidak perlu. But WHY??? haaa meh sini nak explain:-
  • Pertama sekali, majlis akad nikah i nanti akan dilangsung kan di rumah saja. Kalau majlis akad ni dilangsungkan di masjid baru la i rase kasut nikah adalah penting. WHY? haaa tak kan la pengantin nak ke masjid dengan berkaki ayam atau berselipar jepun plak kan..hehe tak pernah pulak di buat orang..
  • Kedua, kalau i perlukan sangat kasut nikah untuk bergambar i boleh aje minta vendor i sedia kan kasut untuk sesi bergambar untuk majlis akad itu nanti. Ataupun pakai saja kasut yang vendor sediakan untuk majlis resepsi yang penting warna sesuai la...takkan la baju akad nikah putih tapi pakai kasut warna biru pulak kan. Agak-agak la kan heheh
  • Ketiga, i rase sangat tidak perlu untuk my majlis akad nikah nanti coz i akan duduk bertimpuh kan...so tak perlu la pakai kasut. Nanti tak pasal2 macam ayam berak kapur coz tak selesa duduk dengan kasut..
sumber dr google
So kesimpulan nya tidak perlu kasut untuk majlis akad nikah i nanti...hoho i tak perlu buang masa untuk cari kasut yang cantik and paling penting i tak perlu keluar duit untuk beli kasut nikah ni..

0 comments: