BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, July 14, 2010

6 bulan 7 hari sebelum detik itu..

Tempoh yang tinggal lagi 6 BULAN 7 HARI adalah tempoh yang sangat tandus/ gersang. Mana tidaknye saat ini la bukan masa yang sesuai lagi untuk bershoping tak tentu hala, bukan lagi time untuk bersuke ria keluar dating sambil menonton wayang, bukan lagi time untuk berfoya2 tak tentu hala.(selalu ade je masa lapang sure ajak mr.tunang jalan2)...KINI TIDAK LAGI!!! NEKAD! after this semuanya akan berubah...ada je masa lapang kami akan:-
  • setiap masa perlu berjimat..jumpe seposen dua posen pon kena hargai.kalau dulu sepak2 je masuk longkang...kalau boleh sekat perbelanjaan harian sekadar untuk keperluan sahaja..kehendak?? tahan dulu..
  • setiap masa kene fikir apa yang perlu apa yang tidak perlu untuk majlis nanti..ini bagi mengelakkan berlakunya pembaziran..and act nak jimat kan kos..
  • ada je masa (kalau mr.tunang cuti) kami akan ke kedai2 yang menjual barang2 kawen..semua untuk melihat/meniru hiasan hantaran, cari doorgift yang sesuai, cari doorgift yang harga berpatutan.
  • this weekend kol caterer untuk test food..caterer akan hantar makanan ke rumah untuk dirasa...boleh bagi umi abah rase..kalau sedap terus je cnfirm n bayar 10% untuk deposit...lagipon pakej yang disediakan amatlah dirasakan berbaloi..
  • this weekend jugak kalau sempat nak pergi butik nak bayar deposit n nak bagi keratan majalah gambar baju yang nak dipakai waktu sanding.
  • nak suruh mr.tunang kol emcee n nak cnfim date..
  • nak mule beli barang2 nak buat hantaran..jawabnye selalu la tido lambat...
hmmm pendek kate dah tak boleh nak duduk senang lenang la.. hope semua nya berjalan lancar..oh lupe plak..kene kekal kan berat badan...coz baju nikah dah pon siap dan berada pada mr.tunang..

nanti kite share lagi ok..byeee

0 comments: